Руският президент Владимир Путин заяви днес в реч, която произнесе

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес в реч, която произнесе
Коментари Харесай

Владимир Путин на 9 май: Срещу Русия отново е започната война

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден в тирада, която произнесе на парада във връзка Дена на успеха, че светът се намира в основен повратен миг и че руснаците водят патриотична битка за бъдещето на страната си. Това изказване Путин направи в деня, в който страната отбелязва годишнината от успеха над нацистка Германия във Втората международна война, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Днес цивилизацията още веднъж е изправена пред решителен преломен миг. Срещу нашата татковина е разгърната същинска война. Ние отблъснахме интернационалния тероризъм, ще защитим жителите на Донбас, ще подсигуряваме нашата сигурност ", съобщи Путин на празника.

Всяка идеология на превъзходството е по своята същина отблъскваща, смъртоносна и незаконна, акцентира той в речта си на Парада на успеха на Червения площад. В същото време той означи, че западните елити " не престават да приказват за своята изключителност, да настройват хората едни против други и да разделят обществото, да предизвикат кървави спорове и преврати, да сеят ненавист, русофобия, нападателен шовинизъм, да унищожават тези фамилни, обичайни полезности, които вършат индивида човек ".

Всичко това, съгласно Путин, западните страни вършат, с цел да " продължат да диктуват, да постановат волята си, правата си, разпоредбите си на народите - всъщност система на обир, принуждение и подтисничество ".

" Изглежда, че те са не запомнили до какво доведоха безумните искания на нацистите за международно владичество. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло, кой бранеше родината си и не пожали живота си за освобождението на европейските нации ", акцентира президентът.

Паметта на бранителите на родината е свещена за Русия, Москва отдава респект на борците против нацизма от Съединени американски щати, Англия и други страни, увери Путин. Той изрази убеденост, че " опитът на солидарността, партньорството в годините на битка с общата опасност е скъпо завещание, солидна основа във време, когато набира скорост необратимото придвижване към един по-справедлив многополюсен свят, учреден на правилата на доверие и неделима сигурност, равни благоприятни условия за своеобразно и свободно развиване на всички страни и нации ".

Той акцентира, че Русия, както и безспорното болшинство от хората на планетата, желае " да види бъдеще, което е спокойно, свободно и устойчиво ", отбелязва ТАСС.

В 10-минутната си тирада на Червения площад президентът повтори познати послания, които е отправял неведнъж през близо 15-те месеца на войната на Русия в Украйна. Той съобщи, че " западните глобалистки елити " сеят русофобия и нападателен шовинизъм, а украинският народ е станал " пленник на държавен прелом " и на упоритостите на Запада, отбелязва Ройтерс.

Путин не загатна провокациите, пред които е изправена Русия, до момента в който силите ѝ се приготвят за предстоящата огромна контраатака от страна на Украйна, нито очерта някакъв път към успеха.

Речта, последвана от голям боен церемониал на Червения площад, бе произнесена след серия от удари на територията на Русия този месец - в това число хипотетичната офанзива с дрон против самия Кремъл, осъществена преди по-малко от седмица.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР