Руският президент Владимир Путин заяви днес на пресконференция в Пекин,

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес на пресконференция в Пекин,
Коментари Харесай

Путин ще дава по-лесно руски паспорти на украинците

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден на конференция в Пекин, че желае да знае позицията на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски за уреждането на спора в източна Украйна, оповестиха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.
" Ако ние се срещнем един ден, в случай че стартират някакви договаряния, което не изключвам, ние би трябвало да поговорим най-много за това по какъв начин да приключим спора в югоизточна Украйна ", съобщи Путин в края на визитата си в Китай, където взе участие в интернационалния конгрес " Един пояс, веднъж ".

Той означи, че за уреждането на спора има " единствено един метод - осъществяването на Минските договорености ".

Жителите на Украйна чакат от бъдещия президент на страната решение на спора в Донбас, тъй като " всички са изтощени " от тази обстановката, сподели Путин. Той уточни също, че Москва обмисля опцията да облекчи процедурата за приемане на съветско поданство за всички украински жители, а освен за жителите на сепаратистките области в източната част на страната.

В сряда Путин подписа декрет, който опростява процедурата за приемане на съветски паспорти от жителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република (ДНР и ЛНР) в Източна Украйна. Решението провокира остри рецензии в Киев, а Европейски Съюз го дефинира като " опит за спомагателна дестабилизация на Украйна ".

" Опростените правила за приемане на съветско поданство в бъдеще може да важат за всички поданици на Украйна. Не единствено за жителите на Луганската или Донецката национална република, мислим да предоставяме в банален ред наше поданство на всички жители на Украйна ", разяснява през днешния ден Путин.

Той посочи, че разноските за издаване на паспорти на жителите на Донбас за няколко години може да сформират 100 милиарда рубли (ок 1,4 милиарда евро).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР