Руският президент Владимир Путин заяви днес, че западните санкции са

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че западните санкции са
Коментари Харесай

Путин: Западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че западните наказания са недалновидни и заплашват целия свят, който, по думите му, се обръща от ден на ден към Азия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В тирада, произнесена пред участниците в Източния стопански конгрес в град Владивосток, Путин сподели, че Западът е подкопал световната стопанска система с „ нападателен ” опит да наложи господството си в целия свят. Според него обаче Азиатско-тихоокеанският район се намира във напредък.

Руският държавен глава добави, че за Запада ще бъде „ невероятно ” да изолира Русия и че страната ще се опълчи на опитите да бъде свалена от интернационалната сцена и да бъде натикана в ъгъла. „ След налагането на глобите, Русия стартира да вижда повече благоприятни условия в пазарите на Близкия изток и Иран ”, сподели още Путин.

В речта си той за следващ път съобщи, че Русия не е нападала никого, а единствено е пратила войски да защитят цивилните в Източна Украйна след осемте години война след анексирането на Крим през 2014 година „ Не ние започнахме военни дейности, ние се опитахме да ги прекратим ”, уточни той и добави, че всички дейности на Русия целят да оказват помощ на хората в Донбас. „ Това е нашата цел и ние ще я осъществим до дъно ”, зарече се съветският президент.

Той призна, че в света и в неговата страна има известна поляризация, само че дефинира това като нещо позитивно. „ Всичко излишно, нездравословно, всичко, което ни пречи да вървим напред, ще бъде отхвърлено и ние ще ускорим развиването си, тъй като развиването може да се основава единствено върху суверенитета ”, сподели той. Путин посочи, че Русия ще пази суверенитета си от опитите на Съединени американски щати и техните съдружници да запазят световната си доминация и че „ светът не може да се основава на диктата на една страна, която се стреми да бъде представител на всемогъщество или освен това ”.

Руският президент се подигра на опитите на Запада да ограничи цените на съветския нефт и природен газ, като ги назова „ нелепост ”. Той установи, че търсенето на тези енергоносители на международните пазари е толкоз огромно, че Русия „ няма да има никакви проблеми ” да ги пласира, защото има задоволително клиенти в Азия.

В речта си пред икономическия конгрес във Владивосток Владимир Путин се спря и на Нобеловата премия на мир, чийто сълауреат за 2021 година бе Дмитрий Муратов, основен редактор на към този момент неразрешения в Русия вестник „ Новая газета ”. Според него Муратов е награден по политически аргументи, както е станало преди години и с удостояването на Барак Обама години със същото отличие. Путин се усъмни в приноса на Обама за опазването на мира, защото съгласно него той е направил военни интервенции в някои райони на света.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР