Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия преустановява участието

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия преустановява участието
Коментари Харесай

Русия замразява участието си в договора „Нов СТАРТ” за контрол на ядрените оръжия

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Русия прекратява присъединяване си в контракта " Нов СТАРТ " за надзор на стратегическите нападателни оръжия, предадоха международните организации.

Путин акцентира, че страната му прекратява присъединяване си , а не се отдръпва от контракта за ограничение на нуклеарните бойни глави, показва Ройтерс.

" В това отношение аз съм заставен да оповестя, че Русия прекратява присъединяване си в Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия ", съобщи съветският президент в края на годишната тирада пред Народното събрание. 

Ядрените арсенали на Англия, Франция и Съединени американски щати са ориентирани против Русия и Москва не може да не регистрира това, сподели Путин, представен от ТАСС. 

Договорът " Нов СТАРТ " , който влезе в действие през 2011 година, вкарва ограничавания на броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, които Съединени американски щати и Русия могат да разполагат, както и разполагането на наземни и подводни ракети и бомбардировачи, способни да ги придвижват. Русия разполага с най-големия ресурс от нуклеарни оръжия в света, като съгласно специалисти той възлиза на към 6000 бойни глави.

Съединени американски щати и Русия имат общо към 90 % от нуклеарните бойни глави в света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР