Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му няма нищо

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му няма нищо
Коментари Харесай

Путин: Нямаме нищо общо с мигрантската криза

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му няма нищо общо с миграционната рецесия на границата на Беларус и Европейски Съюз. " Искам всички да знаят, че нямаме нищо общо с това. Всички се пробват по всевъзможен мотив да ни постановат каквато и да е отговорност без никаква причина ", посочи Путин в изявление за програмата " Москва. Кремъл. Путин ". В същото време той акцентира, че съветските самолетни компании не транспортират мигранти, които в този момент са на границата на Беларус и Европейски Съюз.

" Когато чуем изказвания или обвинявания против нас, желая да кажа на всички: занимавайте се с вътрешните си проблеми, не прехвърляйте към никого личните си въпроси, които подлежат на разрешаване от вашите ведомства в съответната посока. Но ние сме подготвени по всевъзможен метод да помогнем за това (разрешаване на ситуацията), в случай че, несъмнено, нещо ще зависи от нас тук ", уточни Путин в отговор на въпрос.

По думите му самите западни страни основават миграционни рецесии. " Не забравяйте от кое място идват рецесиите, свързани с мигрантите. Беларус ли е първооткривателят на тези проблеми? Не, това са аргументите, които са основани от самите западни страни, в това число европейските страни, които са както военни, по този начин и стопански по естество ", посочи Путин. Редица политици на Запад упрекнаха Русия, че стояла зад рецесията и настояха Путин да влияе на Лукашенко.

Той изрази вяра, че беларуският президент Александър Лукашенко и немският канцлер Ангела Меркел скоро ще проведат диалог. " Доколкото разбирам, Александър Григориевич Лукашенко и канцлерът Меркел са подготвени да беседват между тях. Надявам се това да се случи в близко бъдеще. Това е най-важно, тъй като мигрантите са склонни да отиват най-вече в Германия ", сподели Путин.

В същото време той изрази вяра, че ще бъде допустимо да се откри директен контакт сред Европейски Съюз и Беларус. От началото на седмицата самият Путин организира два телефонни диалога с Меркел за обстановката на беларуско-полската граница.

Държавният глава показа, че на първо място му е жалост за децата на мигрантите по границата на Беларус и Полша. " Въпросите са от филантропичен темперамент, децата са дребни. Честно казано, като виждам, ми е жалост за децата. Все отново филантропичните въпроси би трябвало да се слагат на напред във времето на мястото, където са децата и дами в последните месеци на бременността. Е, някак си това не се вписва в концепциите на хуманизма, които сякаш лежат в основата на цялата политика на нашите западни съседи ", сподели Путин.

Междувременно към 50 души нахлуха в Полша близо, като след това са задържани 22 иракски жители, оповестиха полските управляващи. При различен опит за навлизане гранични чиновници са били нападнати в събота вечерта, а каската на един офицер е била развалена след хвърлен камък по него. В събота е имало 223 опита за нелегално секване на границата.

В същото време полски боец почина при трагичен случай, заяви военните. Това е станало при създаден изстрел от служебно оръжие, само че " в случая не са забъркани трети лица ", прецизираха от частта, в която е служил починалият.

В изявление за съветското издание " Национална защита " Лукашенко пък изиска съветски ракетни системи " Искандер " в южната и западната част на страната си, граничеща там с Украйна и Полша. Той не посочи дали е водил диалози с Москва по въпроса.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР