Руският президент Владимир Путин заяви, че с американския му колега

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че с американския му колега
Коментари Харесай

Путин: С Тръмп си говорим на малко име

Руският президент Владимир Путин съобщи, че с американския му сътрудник Доналд Тръмп си приказват на малко име, съобщи Reuters.

Путин акцентира, че е значимо международните водачи да могат да откриват работни връзки между тях.

Той изрази вяра, че последователно президентът на Съединени американски щати ще успее да получи благоприятни условия за основаване на контакти с Русия и ще стартира да извършва предизборните си обещания и планове, заяви ТАСС.

Путин предизвести Съединени американски щати да не употребяват мощ против Северна Корея, тъй като последствията ще бъдат пагубни. Той сподели, че Русия е обнадеждена от последното изказване на американския държавен секретар Рекс Тилърсън за подготвеност за диалози с Пхенян.



Това демонстрира, че напоследък в американското управление като цяло и в Държавния департамент в частност очевидно протичат някакви промени, осъзнаване на действителностите, означи Путин.

Русия не признава нуклеарния статут на Северна Корея, уточни той, само че добави, че някои минали дейности на Вашингтон са предизвикали Пхенян да наруши съглашението от 2005 година за преустановяване на неговата нуклеарна стратегия.



Руският президент саркастично означи, че Вашингтон търси помощ от Москва за споразумяване на рецесията към КНДР, а в това време й постановат нови наказания, поставяйки я на една дъска с Техеран и Пхенян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР