Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва цени отношенията си

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва цени отношенията си
Коментари Харесай

Путин похвали руските оръжия, иска да въоръжава съюзниците на Русия

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Москва цени връзките си със страните от Латинска Америка, Азия и Африка и е подготвена да предложи съвременни оръжия на своите съдружници , оповестява " Ройтерс ".

В своя тирада по време на ревю на оръжия наоколо до съветската столица той се похвали с усъвършенстваните оръжейни качества на Русия и изяви предпочитание да споделя технологии със страни със сходно мислене.

" Високо ценим обстоятелството, че през днешния ден страната ни има доста съдружници, сътрудници, съидейници на разнообразни континенти ", акцентира Путин, като по думите му това са страни, които " не се огъват пред така наречен хегемон, а техните водачи демонстрират същински мъжки темперамент ".

" Готови сме да предложим на своите съдружници най-модерното въоръжение - от стрелково оръжие до бронирани машини и артилерия, бойна авиация и безпилотни летателни апарати ", посочи Путин на церемонията по откриването на форума " Армия-2022 " край Москва.
 Русия се похвали със свръхмощно лазерно оръжие
Русия се похвали със свръхмощно лазерно оръжие

" Пересвет " може да заслепява спътници на до 1500 км над Земята

Почти всички те са били употребявани повече от един път в действителни бойни дейности, посочи президентът.

Той изнесе речта си близо шест месеца след началото на войната на Русия в Украйна, където Москва претърпя многократни неуспехи и тежки загуби.

Западни военни анализатори настояват, че незадоволителното показване на съветските войски и оръжия може да направи износа на съветски оръжия по-малко прелъстителен за евентуални купувачи, като Индия, които в предишното са разчитали мощно на нейните технологии.
 Путин: В Украйна трошим като орехи американските оръжия
Путин: В Украйна трошим като орехи американските оръжия

Напрежение сред Кремъл и Белия дом

В речта си Путин включи и актуалната обстановка с акцент върху държанието на съветските войски и бойците от Донбас, които " почтено извършват своя дълг " в Украйна.

" Борим се за Русия, за кротичък живот в Донецка и Луганска национална република, ясно изпълняваме всички задания, малко по малко освобождаваме земята на Донбас " , сподели Путин.

Държавният глава съобщи, че съветските военни " във всички времена надеждно са пазили суверенитета и сигурността на родината, носейки независимост на други нации ", сподели Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР