Руският президент Владимир Путин заяви, че износът на зърно от

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че износът на зърно от
Коментари Харесай

Путин: Износът на зърно от Украйна не е проблем

Руският президент Владимир Путин съобщи, че износът на зърно от Украйна не е проблем и има разнообразни способи за това, в това число през пристанищата под съветски надзор или през Беларус.

" Пристанищата в Мариупол и Бердянск са под наш надзор. Имаме подготвеност да спомагаме за експорт на украинско зърно от тези пристанища. Ще подсигуряваме, че това ще стане безвредно и ще разгадаем на задгранични плавателни съдове да доближат до пристанищата ", съобщи Владимир Путин, президент на Русия.

Официален Киев предвижда, че войната може да продължи още два до шест месеца според от оръжейните ресурси и настроенията в Европа, Украйна и Русия, само че е безапелационен, че териториални отстъпки нямат да сложат завършек на спора.

" Сто дни - 100 думи. Но на първо място две думи - нашите герои. Хората, които пазят страната ни от нощта на 24 февруари ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

В среднощното си послание, отдадено на стотния ден от началото на войната, Володимир Зеленски изрази убеденост в успеха на страната му.

Битката за Северодонецк продължава. Според Киев украинската войска си е върнала част от отстъпените територии в основния град в Донбас, а Русия е мобилизирала всичките си налични сили, с цел да откри надзор там. Москва твърди противоположното - че поради претърпените загуби украинските елементи се изтеглят към прилежащия град Лисичанск. Руското министерство на защитата заяви, че край Одеса е свален украински боен аероплан с оръжия. На този декор Владимир Путин уточни по какъв начин може да бъде проведен експорт на зърно от Украйна, а украинското президентство предвижда, че войната може да продължи още сред два и шест месеца.

Руските сили унищожават мостове в Северодонецк, в опит да попречат на идването на подкрепления за украинската войска и помощ за цивилното население. Украинците са си върнали към 20% от изгубените по-рано територии в града. Твърдението, което не е доказано по самостоятелен път, е на губернатора на Луганска област.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР