Руският президент Владимир Путин заяви, че е невъзможно Русия да

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е невъзможно Русия да
Коментари Харесай

Путин: Невъзможно е Русия да бъде откъсната от света

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е невероятно Русия да бъде откъсната от останалия свят, оповестява " Ройтерс ".

Той акцентира, че глобите, наложени на страната от Запада, няма да върнат часовника обратно в развиването й.

След като изпрати войски в Украйна на 24 февруари, Русия беше ударена от редица западни наказания, предопределени да я изолират от международната стопанска система, лишавайки я от достъп до артикули, измежду които електроника, полупроводници и елементи за самолети.

Не единствено рестриктивните мерки, само че и съвсем цялостното прекъсване на достъпа до непознати високотехнологични артикули се употребява умишлено, съзнателно против нашата страна, посочи Путин по време на на държавна видеоконференция.

" Ясно е, че това е голямо предизвикателство за страната ни, само че ние няма да се предадем и да останем в положение на безпорядък или, както предсказват ​​някои наши " доброжелатели ", да се върнем десетилетия обратно. Разбира се, че не ", увери той.

По негови думи Русия ще би трябвало да развие свои лични технологии и софтуерни компании.

" Очевидно е, че не можем да се развиваме изолирано от целия свят, само че няма да го създадем. В актуалния свят е невероятно всичко да се загради по този метод и да се издигне голяма ограда, просто е невероятно ", безапелационен бе президентът.

Той добави, че главната цел на съветското управление е понижаване на бедността в страната. Въпреки че равнището на беднотия падна до 11% през последната година, той акцентира: " Да, има прогрес, несъмнено, само че неговият ритъм и скорост явно са незадоволителни ".

От своя страна финансовият министър Антон Силуанов означи, че поддръжката за съветския софтуерен бранш е приоритет, само че всяка рубла държавна поддръжка би трябвало да бъде съпроводена от най-малко три рубли частни вложения.

По-рано през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че глобите на Запада против Русия са цената, която Москва би трябвало да заплати за своята самостоятелност и суверенитет, и тяхното влияние единствено ще способства за по-нататъшното подсилване на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР