Руският президент Владимир Путин заяви, че до трагедията в град

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че до трагедията в град
Коментари Харесай

Путин каза защо се е стигнало до трагедията

Руският президент Владимир Путин съобщи, че до нещастието в град Кемерово се е стигнало поради „ незаконна немарливост “, заяви ТАСС. Държавният глава посети мястото на нещастието.

Най-малко 64 души починаха при пожара в комерсиалния център, измежду жертвите има и доста деца. „ Хората са пристигнали тук да си починат, деца... Говорим за демография и загубихме толкоз доста животи поради незаконна немарливост и безгрижие “, сподели Путин.

Руският президент сервира съболезнованията си за околните на починалите при пожара и подреди на службите да разкрият кой е виновен за случилото се. Все още не е ясно какво е предизвикало пожара, само че стана ясно, че са позволени съществени нарушавания.

По първични данни огънят е горящ на четвъртия етаж на комерсиалния център, което е довело до срутване на покрива. Работи се по няколко версии, като предпочитаната е нередовен електрически кабел, съобщи организация „ Интерфакс “, базирайки се на източник от службите за механически контрол.

Вече са задържани петима души, в това число ръководителят на компанията, която ръководи комерсиалния център и охранител, който изключил противопожарната сигнализация. Освен това спешните изходи били затворени, което затруднило евакуацията на хората, настояват още проверяващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР