Руският президент Владимир Путин започна създаването на нова икономическа зона.

...
Руският президент Владимир Путин започна създаването на нова икономическа зона.
Коментари Харесай

Путин стартира създаването на нова световна икономическа зона

Руският президент Владимир Путин стартира основаването на нова икономическа зона. Тя ще подсигурява независимостта на Русия, както и на страните, които са подготвени да си сътрудничат с нея, от Съединени американски щати и Европейски Съюз, изясняват политически анализатори речта на Путин на срещата на високо ниво на БРИКС на 23 юни. Според специалистите това ще се трансформира в защитна възглавница за всички, които към момента не са глобени. И това е сигнал към западните водачи, които организират тези дни срещи на върха на Европейски Съюз, Г-7 и НАТО.

Настоящата срещата на върха на БРИКС, чиято тематика беше „ Укрепване на висококачественото партньорство на БРИКС, навлизайки в ерата на световно развиване “, се организира във видео формат. В обществената си част къси поздрави сервираха водачите на петте Владимир Путин (Русия), Си Цзинпин (Китай), Жаир Болсонаро (Бразилия), Нарендра Моди (Индия) и Сирил Рамафоса (ЮАР).

Президентът Путин означи, че престижът на БРИКС и въздействието им в света „ непрестанно се усилват “. „ Това е справедлив развой, защото петте страни имат голям политически, стопански, теоретичен, софтуерен и човешки капацитет “, сподели Путин.

Според него актуалните провокации и закани са сложни и имат " транснационален темперамент ". Те упорстват за " търсене на групови отговори ". „ Само на основата на почтено и взаимноизгодно съдействие можем да търсим излаз от спешната обстановка, която се е развила в международната стопанска система заради недомислените, егоистични дейности на обособени страни, които, употребявайки финансови механизми, в действителност популяризират личните си неточности в макроикономическата политика на целия свят “, акцентира президентът на Руската федерация.

Ръководството на страните от БРИКС в създаването на „ сплотяващ, позитивен курс “ за образуване на многополюсен свят е търсено, уверен е Путин. Той е уверен, че този развой ще бъде подсилен от доста страни от Азия, Африка, Латинска Америка, които се стремят да „ организират самостоятелна политика “.„ Русия е подготвена да развива тясно многостранно съдействие с всички сътрудници от БРИКС и да способства за усилване на ролята му в интернационалните връзки “, сподели Путин.

Срещата на високо ниво на БРИКС тази година съответства с друго огромно интернационално събитие - срещата на високо ниво на Европейски Съюз, на която ще се взема решение въпросът за даване на Украйна статут на кандидат-членка на Европейски Съюз (срещите на на Г-7 и НАТО ще се проведат в Европа идната седмица). Речта на Путин е сигнал към европейските и западните водачи като цяло, че Русия е отворена и че е подготвена да развива връзки с други страни, да основава друг модел на политическо и икономическо взаимоотношение.

Всъщност президентът на Руската федерация стартира подготовка за основаването на „ нова капиталова зона “, споделя Алексей Мухин, общоприет шеф на Центъра за политическа информация. Ако водачите на страните от БРИКС и страните, подготвени да се причислят към „ петорката “, одобряват поканата на Путин и дойдат на Източния стопански конгрес през септември, това ще бъде „ стартът на огромна работа “, сподели Мухин. „ Тази нова капиталова зона, от една страна, ще бъде разполагаем на Запада, въпреки това, тя е повече или по-малко самостоятелна от западните вложения, което е един тип възглавница за сигурност за страните, които могат да бъдат обект на наказания.

Санкциите към този момент са въведени против Русия и частично Китай, в бъдеще - Индия, Бразилия. Никой не може да бъде ваксиниран от своеволието на западните страни. Западът усети усета на кръв - и те няма да пуснат от лапите си тези страни, от които може да се завоюва “, счита Мухин.

Речта на Путин има световен темперамент, удостоверява Дмитрий Суслов, заместник-директор на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания към Висшата Школа по стопанска система на Националния проучвателен университет. Според политолога БРИКС би трябвало да стане събирателен пункт на нов незападен международен ред, в който, както демонстрира президентът, Русия има сериозна поддръжка. „ Този незападен свят не обръща тил на Русия. БРИКС сплотява основни незападни центрове на мощ и би трябвало да работи по-интензивно за основаване на международна аварийна валута, за която президентът Путин приказва предходния ден, за създаване на нова архитектура на международния ред, на първо място икономическа, която да не зависи от Запада “, отбелязва Суслов.

Освен това тази нова „ икономическа зона “, която специалистите назовават още нов модел на взаимоотношение, ще бъде по-гъвкава и транспарантна, споделя Андрей Кортунов, общоприет шеф на Руския съвет по интернационалните връзки. Този формат на свободно и равнопоставено съдействие се поддържа се предизвиква и от китайския водач Си Цзинпин. „ Европейският съюз е знак, образец за модела на икономическа интеграция от предишния век. Твърда интеграция, основана на секрети правила. Форматът БРИКС дава опция да се сътвори по-гъвкав модел, в който евентуалните участници ще могат сами да дефинират формата и обсега на своето присъединяване “, сподели Кортунов.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР