Руският президент Владимир Путин заплаши, че отново ще се откаже

...
Руският президент Владимир Путин заплаши, че отново ще се откаже
Коментари Харесай

Путин: Русия може отново да се откаже от сделката за зърно

Руският президент Владимир Путин заплаши, че още веднъж ще се откаже от договорката за зърното в Украйна, в случай че Киев наруши гаранциите за сигурност на Москва.

" Русия си резервира правото да напусне тези съглашения, в случай че тези гаранции от страна на Украйна бъдат нарушени ", съобщи Путин.

Путин добави, че даже Москва да се отдръпна още веднъж, тя " няма да се намесва " в доставките на зърно от Украйна за Турция, съобщи Агенция Франс Прес.

Като аргументи за позицията на Москва той посочи неутралитета на Турция, " опциите на зърнопреработвателната индустрия на турската република " и посредническите старания на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Путин беседва с Ердоган, преди Русия да разгласи, че още веднъж влиза в договорката.

Руският президент съобщи, че даже Русия да се отдръпна още веднъж от договорката, тя ще продължи да " доставя гратис цялото количество (зърно), което до момента е било доставяно от територията на Украйна на най-бедните страни ".

Припомняме, че по-рано Русия възобнови присъединяване си в договорката, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации. Москва е получила писмени гаранции за сигурност от страна на Украйна по отношение на демилитаризирането на морския кулоар.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР