Руският президент Владимир Путин за пръв път коментира публично рухването

...
Руският президент Владимир Путин за пръв път коментира публично рухването
Коментари Харесай

Путин обвини Украйна за "варварското" рухване на "Каховка", Ердоган иска разследване

Руският президент Владимир Путин за пръв път разяснява обществено рухването на язовирната стена на Водноелектрическа централа " Каховка " и назова станалото " безчовечен акт ", за който упреква Украйна.

Това стана в телефонен диалог с турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, който изиска " изцяло следствие " на станалото. Ердоган беседва и с украинския държавен глава Володимир Зеленски; съгласно службата по връзките споделил и на него, и на Путин, че би трябвало да се сътвори специфична комисия за следствие с присъединяване на Москва, Киев, Организация на обединените нации и интернационалната общественост, " в това число Турция ".

Прессъобщението на Кремъл думите на съветския водач - който скоро се чака да се срещне с Ердоган - че Киев прави " военни закононарушения " и " употребява терористични способи " и " измама на съветска територия ", тласкан от " западните куратори ", а случилото се във Водноелектрическа централа " Каховка " било прегледен образец.

Ще минат дни, преди да бъдат оценени тъкмо вредите и последствията, само че украинският сътрудник Володимир Зеленски разгласи, че приоритизира даването на питейна вода и разселването на засегнатите. Зеленски по-рано съобщи, че ще се обърне към Международния углавен съд поради дейностите на съветските сили.

 Рухването на Рухването на " Каховка " оставя стотици хиляди без питейна вода, предизвести Зеленски

Двете страни се упрекват взаимно за станалото, въпреки да рухне. Днес основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), че въз основата на наличната информация може да се приказва по-скоро за съветска отговорност. Съединените щати не се ангажираха с изтъкване на провинен.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР