Руският президент Владимир Путин взе мерки срещу собственика на ЧВК

...
Руският президент Владимир Путин взе мерки срещу собственика на ЧВК
Коментари Харесай

Путин взема мерки срещу Пригожин

Руският президент Владимир Путин взе ограничения против притежателя на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин, заяви База. В Москва и Ростовска област е разгласен проект „ Крепост “. Това включва незабавно събиране на личен състав и вдишване на контрола върху изключително значими обекти от силите за сигурност. Има известия, че офисите на „ Вагнер Груп “ в Санкт Петербург са били обискирани.

В столицата има усложнения с интернета и мобилните връзки. Вече се появиха известия и фотоси в обществените медии, че по улиците на Москва се раазполага тежка техника на ОМОН и Росгвардия.

Силите за сигурност в Москва са приведени в нараснала подготвеност, а наборните бойци в Ростовска област са въоръжени след изказванията на Пригожин.

Според източник от ВЧК-ОГП в Москва е въведен проект „ цитадела “.

Агенция „ Астра “ цитира свои източници, съгласно които след изказването на Евгений Пригожин, че ще „ възвърне правораздаването “ в Русия, на чиновниците на правоохранителните органи в Москва е било подредено да „ държат всички нащрек, да не излизат на никое място “.

В редица полицейски ръководства в Ростовска област е разгласен проект „ Крепост “, твърди База.

„ Служителите са приведени в положение на подготвеност. Дали паниката е обучение и какви са аргументите за нея, се проверява “, написа медията.

Планът „ Крепост “ планува незабавно събиране на персоналния състав и вдишване на контрола върху изключително значими обекти на службите за сигурност. Планът планува и подготвеност за отразяване на външно нахлуване.

Според събеседници на вестник „ Вот Так “ след изказването на Пригожин Ростовска област въоръжава срочнослужещите.

„ Аз съм в запаса, моите 30 души към този момент са изпратени на въоръжение (получаване на техника – Вот Так). Получават бронежилетки, оръжие и чакат БТР “, споделя събеседникът на журналиста в едно от пограничните поделения в Ростовска област.

Втори събеседник измежду военнослужещите на едно от граничните подразделения удостовери известията за въоръжаването на персоналния състав. И двамата военнослужещи обаче увериха, че не схващат защо ги образоват и какво тъкмо се случва. Командването не им дава никакви пояснения.

Източници на ростовското издание 161.ru удостоверяват информацията на „ База “ за оповестяването на проекта „ Крепост “ в Ростовска област.

„ Има заповед да се вдигне по паника цялото Министерство на вътрешните работи и Росгвардия и да се подсилят постовете на границата с „ ЛНР “ и „ ДНР “. Но няма никаква блъсканица. Просто отрядът е вдигнат под паника и извикан “, цитира 161.ru думите на своя събеседник.

Ръководителят на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин твърди, че Министерството на защитата е нанесло удар по неговата база, и дава обещание възмездие.

Руското министерство на защитата съобщи, че всички известия и видеоматериали, популяризирани в обществените мрежи от името на ЧВК „ Вагнер “ на Евгений Пригожин за хипотетичния „ удар по задните лагери на ЧВК „ Вагнер “, са погрешни и съставляват осведомителна провокация.

Президентът Путин е осведомен със обстановката, която се развива към Пригожин, взети са всички нужни ограничения, сподели прессекретарят му Песков. Във връзка с изказванията на Пригожин е формирано дело за приканване към въоръжен бунт, оповестиха от Националния антитерористичен комитет.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР