Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин забелязал остра антируска риторика у Байдън

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи, че е забелязал остра антируска реторика от страна на претендента за президент на Съединени американски щати на демократите Джо Байдън, само че добави, че е окуражен от изявленията му за контрола над оръжията, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Що се отнася до претендента на Демократическата партия, там също сме очевидци на много остра антируска реторика. За жал, свикнахме с това ", сподели съветският президент в изявление по съветска държавна телевизия.

Той обаче добави, че от Байдън е имал и обнадеждаващи изявления за Новия СТАРТ (Договора за ограничение на стратегическите въоръжения), последния огромен контракт сред Русия и Съединени американски щати за контрола на нуклеарните арсенали на двете страни, който изтича през февруари. Москва и Вашингтон към този момент не съумяват да се спогодят за нов контракт или за удължение на периода на настоящия, въпреки че във вторник специфичният делегат на Тръмп за контрола над въоръженията съобщи, че в "двустранните договаряния " е маркиран значим прогрес.

"Кандидатът Байдън обществено съобщи, че е подготвен за продължение на Новия СТАРТ или за сключването на нов контракт за ограничение на стратегическите оръжия, а това е доста значим детайл от съдействието ни за в бъдеще ", съобщи Путин.

В изявлението съветският водач добави, че е подготвен да работи с всеки президент на Съединени американски щати, който американците изберат, съобщи ТАСС.

"Ще работим с всеки предстоящ президент на Съединени американски щати - с този, на който американският народ даде доверието си ", акцентира Путин. Той съобщи, че Русия следи предизборната конкуренция в Щатите като "страничен наблюдаващ " и не се меси в този развой. Руският водач означи, че откогато президент е Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, е имало доста както положителни, по този начин и отрицателни феномени в двустранните връзки. Към първите той отнесе в частност нараствания стокообмен и стабилизирането на обстановката на енергийните пазари, а към другите - глобите и излизането на Съединени американски щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват.

Путин съобщи, че в Съединени американски щати има "двупартиен консенсус " за въздържане на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР