Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин ще посети Киргизстан в първото си пътуване в чужбина след издаването на заповед за арест

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ще посети на следващия ден Киргизстан, заяви президентската канцелария на централноазитаската страна, представена от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това ще бъде първото пътешестване в чужбина на съветския водач, за което има информация, откогато Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за неговия арест.

Путин рядко е пътувал в чужбина от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година и не се знае да е напускал Русия, откогато МНС издаде през март заповед за неговия арест по съмнения в нелегално депортиране на стотици деца от Украйна. Кремъл отхвърля тези обвинявания.

" По покана на президента на Република Киргизстан, Садир Жапаров, на 12 октомври тази година, президентът на Руската федерация, Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, ще дойде на публична аудиенция в страната ", уточни в изказване на уеб страницата си президентската канцелария на Киргизстан.

Путин се съгласи през май по време на диалози с Жапаров да посети Киргизстан, само че от Кремъл към момента няма публично удостоверение, че съветският водач ще пътува за Бишкек на следващия ден, написа Българска телеграфна агенция.

Руският президент се чака да пътува до Китай идната седмица за присъединяване в Третата среща на върха по самодейността " Един пояс, веднъж ". Нито Киргизстан, нито Китай са членове на МНС, който беше основан за гонене на военни закононарушения, показва Ройтерс.

Москва отхвърля обвиняванията на МНС, а Кремъл твърди, че заповедта за арест е доказателство за враждебността на Запада към Русия, която образува наказателно дело против прокурора и съдиите от МНС, които издадоха заповедта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР