Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин убеден: Световната политика и икономика са в процес на необратими промени

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е уверен, че международната политика и стопанска система са в развой на необратими промени, заяви Българска телеграфна агенция, предаде ТАСС.

" В международната политика и стопанска система се следят фундаментални трансформации, които са необратими ", съобщи през днешния ден съветският държавен глава на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Узбекистан.

Все по-очевидна става възходящата роля на новите властови центрове, които си взаимодействат не въз основа на някакви наложени извън правила, които никой не е виждал, а въз основа на общопризнатите правила на върховенството на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации, гарантирането на идентична за всички и неделима сигурност, ценене на суверенитета, националните полезности и ползите на другите, цитира Агенция Франс Прес думите на съветския водач.

Той прикани страните да спрат да употребяват " икономическия нарцисизъм " и противозаконните наказания в своята политика и уточни систематичните неточности на водещите международни стопански системи. 

" Нашата организация  е необвързана, ние оказваме помощ за решаването на възходящите международни енергийни и продоволствени проблеми, подбудени от редица систематични неточности във водещите международни стопански системи в региона на финансите и енергетиката ", съобщи Путин, като акцентира, че политиката на Русия е лишена от всевъзможен " нарцисизъм ". " Надяваме се, че и другите участници в икономическото съдействие ще изградят политиките си на същите правила и ще престанат да употребяват инструментите на протекционизма, противозаконните наказания и икономическия нарцисизъм за свои лични цели ", акцентира съветският водач.

В този подтекст Путин съобщи, че Русия е подготвена да даде гратис на разрастващите се страни повече от 300 000 тона съветски торове, които – заради глобите - са блокирани в европейски пристанища, заяви Ройтерс.

Руският президент също по този начин уточни, че до 90% от съветските храни отиват в азиатски, африкански и латиноамерикански страни. Путин означи, че Русия усилва износа на зърно на международните пазари. " Тази година той ще бъде 30 милиона тона, а следващата година ще го увеличим до 50 милиона тона ", даде обещание той.

Стремежът на Путин към коренни промени в международен мащаб откри израз и в предлагането му страните от ШОС да основат под егидата на организацията асоциация на спортни организации, които да привикват огромни спортни прояви, уточни Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР