Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин с предложение към петте постоянни членки на Съвета за сигурност

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През предложи през тази година да бъде свикана среща на върха на Англия, Китай, Русия, Съединени американски щати и Франция, на която да бъдат разисквани спорът в Либия и други световни проблеми, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

Путин, който е на посещаване в Израел, сподели през днешния ден, че Москва е подготвена за "сериозни диалози " с страните непрекъснати членки на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации. По думите му има толкоз доста тематики за дискутиране, че срещата може да се състои на всяко място по света. "Пред нас стоят доста задания. Съвсем неотдавна обсъдихме една от тях в Берлин. Това беше Либия. Но ние би трябвало да се върнем към този проблем в Съвета за сигурност и да приемем съответната резолюция ", сподели президентът на Русия. Той добави, че е споделил предлагането си с "няколко сътрудници " и като цяло е имало "положителна реакция " за свикването на среща на водачите на петте водещи членки на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации. По думите на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През провеждането на такава среща на върха точно през 2020 година ще бъде "важно и алегорично ", тъй като през годината ще бъде маркирана 75-годишнината от края на Втората международна война и от основаването на Организация на обединените нации.

Путин възвърне интернационалния престиж на Русия, смята Иво Христов

В изказване по-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков не посочи по кое време Русия ще насочи предложенията към останалите четирима непрекъснати членове на Съвета за сигурност за насрочване на среща на върха. В отговор на въпрос на ТАСС Песков сподели единствено, че предложенията "ще бъдат изпратени ", само че не сподели по кое време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР