Руският президент Владимир Путин в разговор с френския си колега

...
Руският президент Владимир Путин в разговор с френския си колега
Коментари Харесай

Наглост: Путин се ожали на Макрон, украинците вършели военни престъпления

Руският президент Владимир Путин в диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон упрекна Киев във " военни закононарушения ", като съобщи, че Москва прави " всичко допустимо ", с цел да избегне гибелта на цивилни в Украйна, заяви Кремъл.

" Беше обърнато внимание на многочислените военни закононарушения, осъществявани всекидневно от украинските сили за сигурност, по-специално масираните ракетни и артилерийски офанзиви против градовете в Донбас ", съобщи Кремъл за диалога сред Путин и Макрон.

Путин е споделил на Макрон, че съветската войска " прави всичко допустимо, с цел да отбрани живота на мирните жители, в това число като провежда филантропични коридори за тяхната безвредна евакуация ", добави Кремъл.

Френският президент Еманюел Макрон, от своя страна, изрази " изключителната си угриженост " за ориста на украинския град Мариупол и прикани за " повдигане на обсадата и филантропичен достъп " до града, заяви Елисейският замък.

По време на последния от няколкото телефонни диалога сред двамата водачи от началото на съветската инвазия преди три седмици Макрон " още веднъж изиска неотложно преустановяване на огъня " в Украйна, заяви канцеларията на френския президент. / БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР