Руският президент Владимир Путин уверил американския си колега на Доналд

...
Руският президент Владимир Путин уверил американския си колега на Доналд
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Владимир Путин не се е месил в изборите в САЩ

Руският президент Владимир Путин уверил американския си сътрудник на Доналд Тръмп, че не се е намесвал на изборите в Съединени американски щати. Това сподели Тръмп, откакто организира всекидневен диалози с съветския си сътрудник в границите на срещата на високо ниво на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие в Дананг, Виетнам.

"Той (Путин) съобщи, че не се е намесвал”, разгласи американският президент на борда на президентския аероплан пред кореспонденти. Доналд Тръмп посочи, че съветският президент отхвърля изказванията за интервенция „ всеки път”, когато двамата се срещнат, добавяйки, че неговият сътрудник наподобява „ доста обиден” от непрекъснатите обвинявания, съобщи БТВ.

Самият Путин сподели през днешния ден, че всички тези обвинявания са „ фантазии” и са стимулирани от американската вътрешна политика. „ Всичко за по този начин нареченото съветско досие в Съединени американски щати е демонстрация на продължаващата вътрешна политическа борба”, съобщи съветският водач. Връзката на Тръмп с Москва рамкира първата година от президентството му, като основни негови помощници бяха обвинени в хипотетично съдействие с Кремъл.

ФБР проверява изказванията за хипотетичните опити на съветското държавно управление да повлияе на президентските избори през 2016 година Паралелни производства по този въпрос се правят от специфичен комитет на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. В средата на май американското министерство на правораздаването разгласи назначението на специфичния прокурор и някогашен шеф на ФБР Робърт Мюлер в следствие на твърдяната за съветската интервенция. Това решение бе подкрепено от доста републиканци и демократи в Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР