Руският президент Владимир Путин успя да предотврати плана на САЩ

...
Руският президент Владимир Путин успя да предотврати плана на САЩ
Коментари Харесай

Пол Крейг Робъртс: Путин предотврати плана на САЩ да лишат Русия от достъп до моретата

Руският президент Владимир Путин съумя да предотврати проекта на Съединени американски щати да лиши страната от достъп до Черно и Средиземно море, сподели Пол Крейг Робъртс, някогашен чиновник на Белия дом по време на ръководството на Роналд Рейгън.

Американският чиновник напомни, че до 2014 година Москва е наела военноморски бази на полуострова. Според него съветският водач е планувал заплахата, която заплаши ползите на страната след преврата в Киев.

„ Путин беше задоволително внимателен, с цел да разбере, че новото американско марионетно държавно управление в Украйна ще анулира контракта за наем, като по този метод ще лиши Русия от достъп до Черно море и през него до Средиземно море “, сподели Робъртс, представен от РИА Новости.

Бившият чиновник на Белия дом означи, че Путин е постъпил вярно, като се е съгласил да одобри Крим и Севастопол като част от Русия след референдумите, извършени там.

„ 97 % от жителите на Крим гласоподаваха за обединяване с Русия. Путин одобри настояването на полуострова “, добави Робъртс.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Черноморският флот остава част от съветските въоръжени сили, макар изказванията на управляващите в Киев. Въпросът беше дефинитивно решен през 1997 година в границите на " Големия контракт " за другарство и съдействие, който беше подписан от президента Борис Елцин и украинския му сътрудник Леонид Кучма.

Между другото, съглашението включваше три документа, регламентиращи параметрите на разделянето на Черноморския флот, изискванията за престоя му на територията на Крим и финансовите въпроси, свързани с базирането.

През 2010 година президентите на Русия и Украйна подписаха Харковските съглашения за удължение на наема на бази за кораби на Черноморския флот в Крим за 25 години от 2017 година След връщането на Крим през 2014 година съветската страна разгласи прекратяването и на четирите съглашения.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР