Руският президент Владимир Путин участва в митинг-концерт, който се провежда

...
Руският президент Владимир Путин участва в митинг-концерт, който се провежда
Коментари Харесай

Цинизъм: Изкараха на сцената на тържествен митинг-концерт отвлечени от Донбас украински деца, докато стадионът скандира Русия! Русия!

Руският президент Владимир Путин взе участие в митинг-концерт, който се организира на стадион " Лужники ", Москва, оповестяват съветските държавни медии. Концертът " Слава на бранителите на отечеството “ се организира в навечерието на едноименния съветски държавен празник и два дни преди годишнината от настъплението в Украйна.

„ Днес, защитавайки своите ползи, народ, просвета, език и територия, целият народ е бранител на отечеството “, съобщи Путин призовавайки тълпата да скандира „ Русия, Русия “, с цел да изрази поддръжката си за тези, които съгласно него пазят родината.

Организаторите изкараха на сцената деца от украинския Донбас, в това число от пристанищния град Мариупол, който беше унищожен от дълга блокада, преди Русия да го превземе.

На сцената беше съветски военнослужещ, показан като Юрий Гагарин, татко на 7 деца, който бил избавил 367 украински деца от Мариупол. По апел на водещата, децата трябваше да прегърнат Гагарин.

Украйна упрекна Русия, че е отвлякла хиляди украински деца от следените от нея територии. Москва отхвърли обвиняването, настоявайки, че е провела законни осиновявания.

Официални лица от украинските райони, които Москва твърди, че е анексирала, също бяха на стадиона и приказваха пред съветските държавни медии.

Путин твърдеше, че отношението към рускоговорящите в Украйна е сравнимо с дейностите на нацистка Германия, когато той стартира специфичната си военна интервенция там и упрекна за ескалацията на спора в Украйна западните столици, които поддържат Киев финансово и военно.

След като се сблъска с поредност от унизителни провали на бойното поле, Кремъл стартира да характеризира настъплението си като по-широк спор против Запада, еквивалент на " Великата отечествена война " против нацистка Германия, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР