Руският президент Владимир Путин търси извинение за провала на армията

...
Руският президент Владимир Путин търси извинение за провала на армията
Коментари Харесай

Байдън: Путин е отчаян, руската армия търпи унизителен провал

Руският президент Владимир Путин търси опрощение за неуспеха на армията си и това опрощение е НАТО. Това съобщи американският президент Джо Байдън, представен от Белия дом.

Байдън разгласи, че възнамерява да изиска от Конгреса 33 милиарда $ за Украйна. Американският президент бе помолен да разяснява думите на съветския външен министър Сергей Лавров, че Съединени американски щати водят прокси война в Украйна, и съветските закани от потреблението на нуклеарни оръжия. „ Не е правилно, че това е прокси война. Тези закани демонстрират отчаянието на Русия поради техния позорен неуспех (във войната против Украйна) “, сподели Джо Байдън. „ Това е отражение не на истината, а на техния неуспех. И вместо да кажат – украинците, оборудвани с оръжия, се опълчват на съветските сили – те споделят на своите жители, че Съединени американски щати и НАТО са ангажирани във войната и в унищожаването на съветските войски и танкове “, сподели американският президент.

Путин си търси опрощение за военните неуспехи на неговата войска, която стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна по негова заповед на 24 февруари. Байдън уточни, че съветските закани от потреблението на нуклеарни бомби са „ безотговорни “. „ Но макар тревожната изразителност, която излиза от Кремъл, обстоятелствата са ясни за всички. Ние не нападаме Русия. ние оказваме помощ на Украйна да се отбрани от съветската експанзия “, акцентира Байдън. „ Русия е агресорът. И светът би трябвало и ще държи Русия виновна за експанзията “, сподели американският президент.

„ Виждаме съветските сили да оставят след себе си ужасяващи доказателства за своите зверства и военни закононарушения в регионите, които са се пробвали да управляват. И до момента в който не престават нападенията и зверствата, ние ще продължим да предоставяме военна помощ (на Украйна) “, акцентира Джо Байдън. Американският президент съобщи, че ще посети идната седмица завода на „ Локхийд Мартин “ в Алабама, където се създават противотанкови ракети „ Джавелин “, които Съединени американски щати изпращат на Украйна. Байдън съобщи, че ще благодари на американските служащи, тъй като тези оръжия са помогнали на украинците да спрат съветската войска, тръгнала към Киев. „ Тяхната упорита работа изигра решаваща роля за гарантиране на стратегическия неуспех на Путин в Украйна и те би трябвало да знаят, че ние го знаем “, уточни Джо Байдън.
ТЕМА преди 9 минути 86 преди 10 часа 2927 преди 10 часа 4135
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР