Руският президент Владимир Путин стартира голяма спасителна операция към останките

...
Руският президент Владимир Путин стартира голяма спасителна операция към останките
Коментари Харесай

8 кораба вадят апаратурата на крайцера Москва, сред тях и 110-годишен ветеран

Руският президент Владимир Путин започва огромна избавителна интервенция към останките на флагмата на Черноморския флот " Москва ". Търсят се строго секретни елементи, като устройства за шифроване, неизбухнали муниции и даже изваждането на телата на починалите моряци.

Към мястото на нещастието е тръгнала флотилия от 8 кораба, в това число и " Комуна ", най-старият военен транспортен съд в света. " Москва " потъна на към 130 километра от Одеса, заяви Forbes.

Военният екскперт Хауърд Сътън преполага, че Путин се пробва " да избави криптологични материали - радиостанции и ключове към секретни кодове, както и оръжия и други, които могат да бъдат забавни за непознати страни ".

Според него единствената причина " Комуна ", която е издигната преди 110 години за армията на цар Николай II, е да бъде претрупан с телата на починали и всичко, което може да бъде избавено.

" Москва " е на към 50 метра под вода. " Трябва необикновено сложна интервенция да се опитат да извадят кораба. До момента няма никакви индикации за това ", твърди американски боен специалист.

Бесни фамилии на съветски моряци, които публично са изчезнали, пък стартираха акция против " лъжите " и " рекета " на Кремъл. Путин бил заречен този транспортен съд във зоната на войната. Близките били предизвестени, че няма да получат финансова компенация за починалите си синов, в случай че се извърнат към медиите. И все пак бащата на Егор Шкрибец - Дмитрий започва акция за търсене на истината какво се случи с кораба. След като управляващите не му дали отговор нищо.

" Всички би трябвало да си понесат наказване за това което направиха. Или по-точно за това, което не направиха ", съобщи той пред " Кърънт Таймс ".

Руснаците признаха след повече от седмица за един погубен и над 100 изчезнали на кораба, ударен от украински ракети.

В петък министерството на защитата разгласи, че корабът е потърпевш от пожар и 396 моряци са евакуирани. Нямаше пояснения за какво преди този момент се твърдеше, че всички са избавени.

Още на третия ден след потъването Дмитрий Шкрибец написа във Вконтакте: " Военните споделиха, че всички са евакуирани. Това е неистина! Цинична неистина! Синът ми е готвач. И един от командирите му ми сподели, че не е измежду ранените, нито измежду убитите. Бил липсващ. Хора - липсващ в намерено море! ", написа той.

Така се появиха и други близки. Според Асошиейтед Прес към този момент има доказателства, че измежду починалите са: Никита Ефременко (19 година, от Прозерск, Ленинградски район), Андрей Цвивов (19 година, от Крим), Никита Сиромяшов (20 година, от Крим), Леонид Савин (18 година, от Алупка), Егор Шкрибец (20 година, от Ялта), Марк Тарасов (24 година, от Санкт Петербург), Сергей Грудинин (21 година, от Амурския район), Данил Герок (22 година, от Лобня, Московски район), Иван Франтин (23 година, от Карелия) и Иван Кутняк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР