Руският президент Владимир Путин стартира дистанционно газовите доставки за Китай

...
Руският президент Владимир Путин стартира дистанционно газовите доставки за Китай
Коментари Харесай

Откриват газопровод между Русия и Китай

Руският президент Владимир Путин започва отдалечено газовите доставки за Китай по газопровода " Силата на Сибир ". Руският водач уточни, че оборудването ще помогне търговията сред двете страни да доближи 200 милиарда $ до 24-а година Церемонията по разкриване на газопровода беше следена по видеовръзка от Владимир Путин и китайския му сътрудник Си Дзинпин.

Алексий Милер, основен изпълнителен шеф на Газпром: Уважаеми Владимир Владимирович, разрешете да дам команда за отваряне на линейния кран.Владимир Путин, президент на Русия: Разрешавам. Алексий Милер, основен изпълнителен шеф на Газпром: Уважаеми Владимир Владимирович, уважаеми господин Си Дзинпин, кранът е отворен, газът постъпва в газопреносната система на Китайската национална република.
Газопроводът " Силата на Сибир " е с дължина 3 хиляди километра и свързва залежи в Сибир с град Благовещенск на границата с Китай. Съоръжението е по контракт на стойност 400 милиарда $, подписан през 2014-та година. Той планува през идващите 30 години Китай да получава 38 милиарда кубически метра газ годишно.
Владимир Путин, президент на Русия: Това е удивително, в действителност историческо събитие освен за световния енергиен пазар, само че на първо място за Русия и Китай.
Русия стартира да търси различни стопански партньорства откакто Западът й наложи наказания поради анексирането на Крим през март 2014-та, отбелязва Асошейтед прес. А Китай е най-големият енергиен потребител в света и се нуждае от нови източници.
Си Дзипнин, президент на Китай: Представлявам държавното управление и народа на Китай. Изпращам поздрави за откриването на газопровода с огромно самопризнание за приноса и на двете страни.
Китайският сектор от границата с Русия до Шанхай би трябвало да бъде приключен до три години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР