Руският президент Владимир Путин стана жертва на рядък бунт от

...
Руският президент Владимир Путин стана жертва на рядък бунт от
Коментари Харесай

Путин стана жертва на рядък бунт от страна на патриарх Кирил

Руският президент Владимир Путин стана жертва на необичаен протест от страна на главата на Руската православна черква, патриарх Кирил. Недоволството на духовника идва от практиките на Русия за рекрутиране на хора за войната в Украйна.

77-годишният Кирил, който оправда хода на Путин да нахлуе в Украйна през февруари 2022 година с духовни и идеологически аргументи, разкритикува решението на Кремъл да разреши активизирането на татковци с три или повече деца в Русия.

Той направи забележките по време на парламентарни срещи в Руския съвет на федерацията

Патриарх Кирил подсети нза демографската рецесия в Русия, която беше усложнена от войната на Путин в Украйна

„ За задачите на спасяването на хората и стимулирането на раждаемостта в Русия смятам за важно… на федерално равнище законово да се забрани мобилизацията в спокойно време на татковци на многодетни фамилии с три или повече деца “, сподели Кирил. „ Съгласно настоящия закон бащите на четири деца имат право на пролонгация. Но е належащо да се обезпечат същите права и за фамилиите с три деца. Точно такова семейство дава, въпреки и минимално, действително нарастване на нашето население “, сподели той.

Русия в продължение на десетилетия претърпява спад на популацията

Това наподобява се е влошило на фона на продължаващата инвазия в Украйна. Страната дава големи жертви, а доста бягат от страната, с цел да избегнат да бъдат призвани да се бият.

Според данни на Федералната работа за държавна статистика на Русия, Росстат, страната може да се изправи пред спад на популацията си с повече от 10% през идващите две десетилетия. По-рано Newsweek заяви, че в най-лошия сюжет популацията на Русия може да намалее с цели 15,4 милиона души до 130,6 милиона. Това се равнява на спад на популацията от 700 000 на година.

Кирил сподели, че в Русия има доста по-малко фамилии с четири деца, в сравнение с с три

„ Именно това семейство ще обезпечи възпроизводството на популацията “, сподели още той.

Кирил нормално поддържа политиката на Путин, обвързвана с продължаващата война в Украйна.

През юни 2022 година той сподели, че Русия е атакувана по целия свят заради усеща на ревнивост, злоба и отвращение. Той добави, че има вяра, че това се случва, тъй като Русия е „ друга “.

Той също по този начин прикани съветските жители да не се опасяват от гибелта, откакто Путин разгласи частична готовност на войски през септември 2022 година Именно тогава хиляди мъже започнаха да бягат от страната, с цел да избегнат призовата да се бият в Украйна.

„ Вървете самоуверено, с цел да извършите военния си дълг. И помнете, че в случай че положите живота си за родината си, ще бъдете с Бога в Неговото царство, популярност и безконечен живот “, сподели той на проповед в Зачатьевския манастир в Москва, малко откакто Путин сподели, че до 300 000 резервисти ще бъдат извикани да се бият.

Човек с „ същинска религия “ не е зависим на страха от гибелта, сподели тогава той

Самият Путин сподели, че в този момент Русия е изправена пред „ мъчно демографско предизвикателство “. През ноември 2023 година той сподели, че „ доста деца и огромно семейство би трябвало да станат норма “

Източник: Newsweek/Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР