Руският президент Владимир Путин ще посети Саудитска Арабия и Обединените

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Саудитска Арабия и Обединените
Коментари Харесай

Путин ще посети Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства

Руският президент Владимир Путин ще посети Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Това заяви в понеделник съветската медия " Шот " (Shot), цитирайки помощника на Путин по външната политика Юрий Ушаков.

" Шот " посочи, че Путин първо ще отиде в ОАЕ, а по-късно в Саудитска Арабия, където президентът ще се срещне с престолонаследника Мохамед бин Салман.

В допълнение към съдействието в ОПЕК+ се чака Путин да се опита да развие връзки с страните от Персийския залив като част от устрема си да построи световни съюзи с незападни страни.

Путин рядко е напускал Русия, откогато подреди нахлуването в Украйна през февруари 2022 година, задействайки редица интернационалните наказания, макар че е посещавал Китай и някогашни руски съседи. Международният углавен съд издаде заповед за арест против него през март за хипотетични военни закононарушения, което в допълнение усложни пътуването отвън страната му.

" Путин се усеща по-уверен. Такава плътност на външни визити не е била виждана отдавна ", сподели Елена Супонина, анализатор за Близкия изток, основана в Москва. " За Путин, както в Саудитска Арабия, по този начин и в ОАЕ, задачите на визитата са едни и същи: въпроси, свързани с ОПЕК, спора в Близкия изток и съветското председателство на БРИКС. "

Визитата на Путин акцентира смисъла на страните от Персийския залив за Москва, като се има поради нейната взаимозависимост от приходите от експорт на сила.

Саудитска Арабия, ОАЕ и Русия са членове на ОПЕК+, съюзът сред Организацията на страните експортьорки на нефт и други огромни производители на нефт, и диалозите сред водачите ще бъдат основни за Путин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР