Руският президент Владимир Путин се закле в писмо до турския

...
Руският президент Владимир Путин се закле в писмо до турския
Коментари Харесай

Путин: Турция и Русия заедно за Евразия, Москва е открита за диалог със САЩ

Руският президент Владимир Путин се закле в писмо до турския си сътрудник Реджеп Ердоган, че двете страни дружно ще продължат укрепването на сигурността в Евразийския континент, съобщи Анадолската организация.

Той акцентира удовлетворението си от сполучливото развиване на двустранните връзки и отбелязва старта на строителството на първия блок на АЕЦ „ Аккую “, както и финала на морския сектор от газопровода Турски поток. Путин подчертава и на новите перспективни проекти в съдействието сред двете страни: „ Със взаимни старания Москва и Анкара са твърдо решени да продължат битката си с тероризма в Сирия и да наложат политическото урегулиране на спора в тази страна “. Той показва убеденост, че „ ще продължат дейностите по увеличението на взаимно преференциалните партньорски връзки във всички сфери в името на богатството на двата народа, в полза на укрепването на мира, сигурността и стабилността на Евразийския континент “.

„ Русия и в бъдеще ще оказва изцяло подпомагане на държавното управление и народа на Сирия в битката против силите на тероризма, в отбраната на държавния суверенитет и териториалната целокупност “, написа Путин до сътрудника си Башар Асад, оповестява съветският „ Интерфакс “.

Руският президент изпрати приветствено рождественско и новогодишно писмо и до Доналд Тръмп. В него се акцентира, че „ руско-американските връзки съставляват значим фактор за гарантиране на стратегическата непоклатимост и интернационалната сигурност “, както и че „ Русия е открита за разговор със Съединени американски щати по най-широкия дневен ред на деня “.

Според известието на прес-службата на Кремъл, Путин е изпратил писма до сътрудниците си в Беларус, Япония, Израел, Финландия, Словения, ФИФА и така нататък България към този момент не се загатва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР