Руският президент Владимир Путин се срещна с ръководителя на Роскосмос

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с ръководителя на Роскосмос
Коментари Харесай

Рогозин обеща на Путин 45 ракетни полета през 2019-та

Руският президент Владимир Путин се срещна с ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин. На срещата бе разисквано положението на съветския ракетно-космически бранш и проектите за неговото развиване. Стенограмата можете да прочетете на съветски на уеб страницата на Кремъл, а порядъчен превод на британски има на уеб страницата Параболик арк.

Най-важните акценти са следните: тестванията на новите съветски ракети “Ангара ” би трябвало да бъдат обновени тази година. Ще бъдат изпратени шест ракети “Протон-М ” към Байконур, с което Русия желае да покаже, че връща позициите си на пазара на тежкотоварни изстрелвания. Но може би най-значимото от изявлението на Рогозин е че са планувани 45 ракетни изстрелвания. 

Не закъсняха реакциите по тематиката от галактическите специалисти. “Ако Русия изстреля 45 орбитални ракети тази година, аз ще си купя батут и ще обрисувам на него логото на Роскосмос. Руснаците имаха 22 полета през 2018-та. Вече е 6-ти февруари, а са постигнали нула през тази година ”, заяви журналистът Ерик Бъргър от Арс Текника.

Наблюдателни читатели обаче побързаха да отговорят, че по всяка възможност не става въпрос за 45 орбитални полета. Дори не иде тирада за суборбитални научни задачи като на Върджин Галактик или Блу Ориджин. Вероятно към статистиката ще бъдат добавени полетите на балистичните ракети “Сармат ” и “Ярс ”, които се създават от подзвено на Роскосмос. 

Така че, в случай че не друго, очаквайте през актуалната година още заглавия за ултра-мега-гига свръхзвукови ракети. 

На фотографията: Руският президент Владимир Путин се срещна с Рогозин. Фото: Кремъл

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР