Руският президент Владимир Путин се срещна с един от най-високопоставените

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с един от най-високопоставените
Коментари Харесай

Путин се срещна с бивш командир от Вагнер, какво обсъдиха

Руският президент Владимир Путин се срещна с един от най-високопоставените някогашни командири от частната военна компания " Вагнер ". Двамата са разговаряли за това по какъв начин доброволчески елементи могат да се бият в Украйна, съобщи Ройтерс.

Срещата акцентира опита на Кремъл да покаже, че страната към този момент е придобила надзор над наемническата група след несполучливия протест през юни на началника на " Вагнер " Евгений Пригожин, който почина при самолетна злополука през август.

Само няколко дни след протеста на " Вагнер " Путин предложи на наемниците опцията да продължат да се бият, но командирът Андрей Трошев да поеме ръководството от Пригожин, отбелязва съветският в. " Комерсант ". От Кремъл оповестиха, че Путин се е срещнал нощес с Трошев, който е прочут с псевдонима си " Седой " ( " Сивокосия " ). На срещата е участвал и съветският заместник-министърът на защитата Юнус-Бек Евкуров.

Руският президент съобщи, че са разговаряли за това по какъв начин " да се основат доброволчески елементи, които да могат да извършват разнообразни бойни задания, на първо място, несъмнено, в зоната на " спора в Украйна.

" Вие самият воювате в такова поделение към този момент повече от година ", акцентира Путин. " Знаете какво е, какво да се прави, знаете за въпросите, които би трябвало да се решат авансово, с цел да може бойната работа да протече по най-хубавия и сполучлив метод ", добави той.

Путин добави, че желае да разиска обществената поддръжка за участниците в боевете, като акцентира, че обществените гаранции би трябвало да бъдат идентични за всички, демонстрира изказването, оповестено на уеб страницата на Кремъл. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред осведомителната организация РИА, че Трошев работи в съветското министерството на защитата.

Получил голям брой награди като деец от съветските войни в Афганистан и Чечения, Трошев е родом от Санкт Петербург, роден град и на самия Путин. Той се е сражавал в Афганистан по време на траялата десетилетие война на Съюз на съветските социалистически републики. След разпадането на Съветския съюз служи в Северен Кавказ в съветската войска, а по-късно в СОБР - поделение на специфичните сили за бързо реагиране към съветското вътрешно министерство. Той е някогашен пълководец на това поделение.

За службата си в Афганистан Трошев е награждаван два пъти с медал " Червена звезда ". През 2016 година е награден с най-високия съветски орден " Герой на Русия " за щурма на сирийския град Палмира, където се сблъсква с бойци на " Ислямска страна ", отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР