Руският президент Владимир Путин съобщи, че Москва и Вашингтон са

...
Руският президент Владимир Путин съобщи, че Москва и Вашингтон са
Коментари Харесай

Путин: Започваме консултации със САЩ за удължаване на ядрения договор СТАРТ

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва и Вашингтон са упълномощили на външните си министри да стартират съвещания за удължение на нуклеарния контракт СТАРТ, съобщи Агенция Франс Прес.

"Но не можем още да кажем дали това ще докара до удължение на периода на деяние на този значим контракт за надзор върху стратегическите нуклеарни оръжия ", сподели Путин в коридорите на срещата на Г-20 в Осака.

"Беше добра среща, доста прагматична ", сподели Путин за вчерашната двустранна среща с американския президент Доналд Тръмп.

Срокът на деяние на този двустранен контракт за ограничение на стратегическите оръжия, чиято последна версия, наречена "Нов СТАРТ ", бе подписана през 2010 година, изтича през 2021 година

Русия и Съединени американски щати преустановиха тази година присъединяване си в друго съглашение за нуклеарно разоръжаване - подписания през Студената война Договор за очистване на ракетите с дребен и междинен обхват, - защото се упрекват взаимно, че го нарушават.

Тръмп съобщи на конференция в Осака, че на срещата с Путин са разискали въпроси, свързани с контрола над въоръженията, включително нуклеарните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР