Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си

Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си ...

Путин информира Асад по телефона за резултатите от срещата си с Ердоган.


Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си колега Башар Асад, за да го запознае с резултатите от срещата си с турския президент Реджеп Ердоган в Сочи, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

Путин изтъкнал, че постигнатото снощи руско-турско споразумение ще помогне за възстановяване на териториалната цялост на Сирия. Асад благодарил на Путин и изразил пълна подкрепа за резултатите от срещата. Той уверил, че сирийските граничари са готови да се разположат заедно с руската военна полиция на сирийско-турската граница, посочил Песков.

В съобщението на сирийското президентство за телефонния разговор се посочва, че Путин обсъдил с Асад обстановката в северна Сирия. Руският президент уверил сирийския си колега, че всякакво споразумение между Турция и

Русия ще включва борба срещу всякакъв вид тероризъм и сепаратистки стремежи на сирийска земя, предаде Ройтерс. Асад изтъкнал пред Путин твърдото си противопоставяне на всякакво нахлуване на сирийска територия под какъвто и да е претекст и добавил, че Сирия ще продължава да се бори срещу тероризма с всички законни средства.

Източник: novini.bg