Руският президент Владимир Путин призова военнослужещите от въоръжените сили на

...
Руският президент Владимир Путин призова военнослужещите от въоръжените сили на
Коментари Харесай

Путин към военните в Украйна: Вземете властта в свои ръце

Руският президент Владимир Путин прикани военнослужещите от въоръжените сили на Украйна да смъкват властта в Киев.

" Отново приканвам военнослужещите от въоръжените сили на Украйна: вземете властта в свои ръце, по този начин ще ни бъде по-лесно да реализираме съглашение ", разгласи той, представен от РБК.

Той ги посъветва да не разрешават на ръководещите " да употребяват вашите деца, съпруги и старци като жив щит ". Държавният глава посочи, че не чака да реализира сделка с " тайфа наркомани и неонацисти, които се настаниха в Киев и взеха за заложници целия украински народ ".

По думите му съветските въоръжени сили сега водят сражения най-вече с националистически милиции, " които, както знаем, са директно виновни за геноцида в Донбас и за кръвта на мирните жители на националните републики ".

" Те възнамеряват да предизвикат ответен оган от съветски ударни системи по жилищни региони. Те работят, тъкмо както вършат терористите по света. Те се крият зад хората с вярата, че по-късно ще обвинят Русия за цивилните жертви. Добре прочут факт е, че всичко това се случва по съвет на задгранични съветници, най-много американски ", съобщи Путин.

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, президентът е подготвен да изпрати делегация в Минск за договаряния с Украйна.

" В отговор на предлагането на (президента на Украйна Володимир) Зеленски Владимир Путин е подготвен да изпрати в Минск съветска делегация на равнище представители на министерството на защитата, министерството на външните работи и администрацията на президента за договаряния с украинска делегация ", съобщи Песков пред публицисти.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски прикани във видеообръщение съветския президент Владимир Путин да седнат на масата за договаряния, с цел да избегнат гибелта на хора, заяви украинската национална осведомителна организация Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР