Руският президент Владимир Путин пристига днес на двудневно посещение в

...
Руският президент Владимир Путин пристига днес на двудневно посещение в
Коментари Харесай

Владимир Путин пристига на двудневно посещение в Турция

Руският президент Владимир Путин идва през днешния ден на двудневно посещаване в Турция. Предвижда се той да взе участие в церемонията по слагане на основите на атомната електроцентрала „ Аккую “.

Путин и Ердоган ще управляват седмото съвещание на Руско-турския съвет за съдействие. Ще бъдат прегледани положението и перспективните на двустранното търговско-икономическо съдействие, взаимните стратегически планове, в това число в региона на енергетиката, общата битка против тероризма и обстановката в Сирия.

Очаква се един от акцентите да бъде церемонията по началото на построяването на първата турска атомна централа. Проектът е на съветската държавна компания „ Росатом “.

На 4 април в Анкара Путин, Ердоган и иранският президент Хасан Рохани ще приказват за осъществяването на споразуменията за Сирия, реализирани на първата им тристранна среща в границите на мирния развой от Астана през ноември предходната година в Сочи.

Тримата водачи ще обсъдят спомагателни ограничения за подсилване на примирието, обезпечаване на действието на зоните за деескалация, решение на филантропичните въпроси и поощряване на политическия развой. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР