Руският президент Владимир Путин прие поканата на виетнамския си колега

...
Руският президент Владимир Путин прие поканата на виетнамския си колега
Коментари Харесай

Путин е приел покани да посети Виетнам и Тайланд

Руският президент Владимир Путин одобри поканата на виетнамския си сътрудник скоро да посети Виетнам, откакто двамата се срещнаха в границите на китайския конгрес " Един пояс, веднъж " в Пекин, съобщи Ройтерс, като цитира виетнамски държавни медии.

Виетнам продължава да бъде един от най-близките сътрудници на Русия в Азия - връзки, които бяха развити по времето на Съюз на съветските социалистически републики, а Ханой е главен покупател на съветски оръжия, разяснява Българска телеграфна агенция.

Президентът на Виетнам Во Ван Тхъонг предложения Путин да посети скоро неговата страната и " Путин с наслада одобри поканата ", заяви нощес формалната държавна осведомителна организация ВНА.

Двамата водачи се срещнаха през вчерашния ден на първия ден на форума в Пекин, където представители на повече от 130 страни се събраха, с цел да чуят по какъв начин китайският президент Си Дзинпин изяснява визията си за идващия стадий от подписаната от него политика за създаване на световни инфраструктурни и енергийни мрежи.

Посещението в Пекин беше второто известно пътешестване на Путин в чужбина, откогато основаният в Хага Международен углавен съд (МНС) издаде заповед за ареста му през март. По-рано този месец той посети Киргизстан. Подобно на Китай и някогашната руска република, Виетнам не е член на МНС.

Последното посещаване на Путин във Виетнам беше през 2017 година Двамата се договориха да задълбочат съдействието в голям брой браншове, в това число търговия, сигурност и защита, се показва в отчета на виетнамската държавна медия.

ТАСС и Франс прес оповестиха, че Путин е приел и покана на тайландския министър председател Срета Тависин да посети Тайланд следващата година и е споделил " благодаря " на тайландски.

Тази година повече от един милион руснаци са посетили Тайланд - страна, която е мощно подвластна от туризма. Наскоро Тайланд промени визовите си правила, с цел да разреши на руснаците да посещават кралството за най-много три месеца, спрямо предходните 30 дни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР