Руският президент Владимир Путин предложи 2025 г. да бъде обявена

...
Руският президент Владимир Путин предложи 2025 г. да бъде обявена
Коментари Харесай

Путин предложи 2025 г. в ОНД да бъде година на единството в борбата срещу нацизма

Руският президент Владимир Путин предложи 2025 година да бъде оповестена в Общността на самостоятелните страни (ОНД) за година на 80-годишнината от успеха във Великата отечествена война, както и з а година на мира и единството в битката против нацизма. Това бе декларирано от Путин на срещата на върха на Оперативно-наблюдателно дело, която се организира в стеснен състав в Астана, оповестява Интерфакс.

Според него сходна мярка ще разреши да се изпрати " явен сигнал и апел за обединяване в отбрана на историческата истина в битката против нацизма " пред лицето на опитите на редица страни " да изтрият от паметта подвига на народите на Съюз на съветските социалистически републики за спасяването на човечеството от нацистката чума “.

Президентът добави, че измежду водачите на страните от Оперативно-наблюдателно дело към този момент има консенсус за 2024 година, която ще стане година на доброволческото придвижване в Общността, както и за 2026 година, която ще бъде оповестена за година на запазване на здравето .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР