Руският президент Владимир Путин прави годишното си обръщение към двете

...
Руският президент Владимир Путин прави годишното си обръщение към двете
Коментари Харесай

Путин: Русия ще направи всичко възможно за край на конфликта, но и да изпълни задачите си в Украйна

Руският президент Владимир Путин прави годишното си послание към двете камари на съветския парламент.

В изказването си той съобщи, че страната му ще направи всичко допустимо, с цел да постави завършек на спора и да реализира дилемите на " специфичната военна интервенция ", както Кремъл назовава войната в Украйна.

Ето какво сподели още съветският президент Владимир Путин:

- Не Русия стартира войната в Донбас, само че ще я приключи. Ще създадем всичко, с цел да я прекратим, да изкореним нацизма, да осъществим всички задания на специфичната интервенция, да защитим суверенитета и сигурността на нашите жители.

- Стратегическите нуклеарни сили на Русия са в положение на цялостна подготвеност. Хиперзвуковият ударен комплекс с морско базиране " Циркон " към този момент беше употребен в бойни дейности и тази система към този момент е на въоръжение, сподели Путин. Освен това комплексът " Сармат " е доставен на войските: " Скоро ще го демонстрираме ". Работата по нови оръжия в Русия ще продължи, скоро ще се чуе и за тях.

- Съединените щати се пробват да въвлекат Русия в договаряния при техните лични условия; това е измама, която е от изгода за американските политици преди президентските избори. Наред с други неща се чуха изказванията за хипотетичните проекти на Русия да разположи нуклеарни оръжия в космоса са направени с тази цел. Западът се пробва да въвлече Русия в конкуренция във въоръжаването, с цел да повтори трика със Съюз на съветските социалистически републики от 80-те години. Необходимо е да се построи ефикасна стопанска система на въоръжените сили и да се укрепят групировките в западно направление, с цел да се избегнат рисковете, свързани с разширението на НАТО на изток.

- Западът продължава да лъже, като в този момент споделя, че Русия сякаш щяла да нападне Европа, но това е нелепост. Спомняме си ориста на тези, които изпратиха свои контингенти на територията на нашата страна, а в този момент следствията за интервентите ще бъдат доста по-трагични. Всичко, което Западът измисля, действително заплашва с спор с потребление на нуклеарни оръжия и по този метод с заличаване на цивилизацията.

- Западът не възприема протичащото се в Украйна - счита, че това са " някакви анимационни филми ".

- Западът реже клона, на който седи от десетилетия, като дискредитира личните си валути и банкова система. Русия ще гради нова световна финансова архитектура с напреднала софтуерна основа, свободна от политическа интервенция. Русия се стреми да сплоти международното болшинство в обстановка, в която се трансформира структурата на икономическия пазар и се унищожават нормалните монополи и стандарти. Русия, дружно с другарски страни, има намерение да построи сигурни и самостоятелни логистични коридори и финансова система.

- Необходимо е да се стартира диалог всъщност за образуването на нова скица за сигурност в Евразия и ние сме подготвени за това. Никакъв дълготраен международен ред не е вероятен без суверенна мощна Русия.

- Стартираме плана " Семейство ". Основната цел на фамилията е раждането и възпитанието на деца, което значи продължение на цялата многонационална нация. Голямото семейство с доста деца би трябвало да се трансформира в норма. В хоризонта на идващите шест години би трябвало да реализираме устойчиво увеличение на раждаемостта Русия е била и остава цитадела на обичайните полезности, нашият избор се споделя от болшинството хора по света.

- Средната дълготрайност на живота в Русия към този момент е 73 години. До 2030 година тя би трябвало да доближи 78 години, а по-късно - над 80 години. През идващите шест години ще бъдат отпуснати повече от трилион рубли за създаване, ремонт и съоръжение на здравни заведения. Без никакъв " екстремизъм " доста намалихме потреблението на алкохол, изключително на корав алкохол. Ще има данъчни облекчения за тези, които постоянно минават медицински прегледи и покриват нормите на ГТО (Готов за труд и отбрана).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР