Руският президент Владимир Путин покани американския си колега Доналд Тръмп

...
Руският президент Владимир Путин покани американския си колега Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп и Путин се шегуват в Осака

Руският президент Владимир Путин предложения американския си сътрудник Доналд Тръмп да посети Москва на 9 май следващата година - по време на честванията на 75 годишнината от края на Великата отечествена война. Американският президент е реагирал " доста позитивно " на поканата.

Путин и Тръмп се видяха за 80 минути в Осака, където тече конгрес на Г-20.

Двамата са разискали обстановката в Сирия, Венецуела, Иран и Украйна. В отговор на въпрос за съветската интервенция на американските избори, Тръмп шеговито размаха пръст на Путин и му сподели да не се меси повече. Путин продължи да се усмихва, до момента в който слушаше превода на молбата на Тръмп.

Руският президент сподели пред в. " Файненшъл таймс ", че не приема доста от методите на своя американски сътрудник Доналд Тръмп, само че го счита за надарен човек.

Путин имаше среща в Осака и с британския министър председател в оставка Тереза Мей. За разлика от диалозите с Тръмп тази среща мина ез смешки. Мей е сложила въпроса за делото “Скрипал ”  Англия ще упорства двамата чиновници на съветското военно разузнаване, упрекнати за присъединяване в нападението против двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия през март 2018 година в Солсбъри, да бъдат изправени пред правораздаването. Според премиерската канцелария Мей е споделила на Путин, че " не може да има нормализиране на двустранните връзки, до момента в който Русия не спре безотговорната и дестабилизираща активност, която заплашва Англия и нейните съдружници ".

Преди тези срещи, Путин се видя с водачите на останаите страни от Б.Р.И.К.С. -  Китай, Индия, Бразилия и РЮА.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР