Руският президент Владимир Путин подписа закона за ратифициране на договорите

...
Руският президент Владимир Путин подписа закона за ратифициране на договорите
Коментари Харесай

Путин подписа закона за ратифициране на договорите със самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР

Руският президент Владимир Путин подписа закона за одобрение на договорите за другарство, съдействие и взаимопомощ с Луганската национална република и Донецката национална република, съобщи ТАСС.

Снощи Путин подписа укази за признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР. С техните водачи бяха подписани контракти за другарство, съдействие и взаимопомощ.

Държавната дума и Съветът на Федерацията (двете камари на съветския парламент) през днешния ден утвърдиха единомислещо тези съглашения.

Също през днешния ден Германия разгласи,че може да изпрати още бойци в Литва и други страни от източния фланг на НАТО, откакто Русия публично призна двете самопровъзгласили се републики в Украйна за самостоятелни, заяви немската министърка на защитата Кристинe Ламбрехт, представена от Ройтерс.

" Ясно е, че би трябвало да използван по-строги ограничения за въздържане ", сподели Ламбрехт на конференция с литовския министър на защитата Арвидас Анушаускас във военната база " Рукла " в Литва. " Искам да подчертая, че сме подготвени да изпратим още военнослужещи както от военновъздушните, по този начин и от сухопътните сили. Готови сме да изпратим и още военнослужещи в Литва и да дадем знак, че заставаме до сътрудниците си и че сме благонадежден сътрудник при рецесии. "

Германия прави оценка на потребностите от подкрепления и ще вземе решение в близко бъдеще, сподели Ламбрехт и добави, че разполаганията на бойци няма да се лимитират единствено с Литва .

" Говорим за целия източен фланг на НАТО. Наблюдаваме всичко това и би трябвало да се уверим, че източният фланг е добре предпазен. В момента обмисляме какви спомагателни ограничения би трябвало да предприемем. "

Германските бойци са към половината от състоящата се от 1100 военнослужещи бойна група на НАТО в Литва, която включва военни още от Белгия, Чехия, Люксембург, Нидерландия и Норвегия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР