Руският президент Владимир Путин подписа закон за премахване на задължителния

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за премахване на задължителния
Коментари Харесай

Путин премахва задължителния годишен технически преглед за над 50 милиона превозни средства в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа закон за унищожаване на наложителния годишен механически обзор за персоналните транспортни средства в Руската федерация. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация.

Законът беше признат от Държавната дума на 22 декември и утвърден от Съвета на федерацията на 24 декември, прецизира ТАСС.

От механически обзор ще бъдат освободени коли и мотоциклети, благосъстоятелност на жители и употребявани от тях извънредно за лични потребности. Законът ще засегне притежателите на почти 50 милиона транспортни средства.

В същото време годишният механически обзор ще остане наложителна за такситата и други транспортни средства, употребявани за транспорт на пасажери, както и за персонални транспортни средства, които се употребяват за служебни цели. Освен това наложителният механически обзор ще остане за коли и мотоциклети на възраст над четири години при продажба и регистрация, както и при промени в дизайна на транспортното средство.

Все отново КАТ на Русия ще може даа изпраща транспортното средство за инспекция. Това ще бъде допустимо единствено при очевидна техническа нередовност, която заплашва пътната сигурност.

Собствениците на персонални коли няма да бъдат глобявани за липса на документ за преминат годишен механически обзор.

В същото време в разпоредбите за придвижване остава уговорка, съгласно която всеки притежател на автомобил е задължен да следи техническото положение на транспортното си средство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР