Руският президент Владимир Путин подписа закон за отмяна на ратификацията

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за отмяна на ратификацията
Коментари Харесай

Путин отмени ратификацията на договора за забрана на ядрените опити

Руският президент Владимир Путин подписа закон за анулация на ратификацията на Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити от страна на Русия, съобщи Агенция Франс Прес.


Договорът от 1996 година не разрешава всички нуклеарни гърмежи, в това число тествания на нуклеарни оръжия в действително време, само че по този начин и не влезе в действие, защото някои основни страни, в това число Съединени американски щати и Китай, не го ратифицираха.

Западът упреква Русия, че употребява безразсъдна нуклеарна изразителност, откогато стартира офанзивата си в Украйна през февруари предходната година.

Миналата седмица съветският президент следи учения с балистични ракети, които съгласно министъра на защитата Сергей Шойгу са подготовка за " масиран " ответен нуклеарен удар против неназован зложелател.

Миналия месец Путин също по този начин съобщи, че " не е подготвен да каже " дали Русия ще извърши нуклеарни опити в действително време.

Законопроектът за анулация на контракта мина през съветския парламент предишния месец по бързата процедура.

По време на парламентарните чувания ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин съобщи, че стъпката за анулация на контракта е отговор на " цинизма " и " грубото отношение " на Съединени американски щати към нуклеарните оръжия.

Въпреки че по този начин и не влезе в действие, съглашението беше утвърдено от 178 страни, в това число нуклеарните сили Франция и Англия, и има алегорична стойност.

Поддръжниците му настояват, че то открива интернационална норма против изпитването на нуклеарни оръжия в действително време, само че критиците споделят, че капацитетът на съглашението остава неосъществен без ратификацията на огромните нуклеарни сили.

Руският парламент ратифицира съглашението през юни 2000 година, шест месеца откакто Путин стана президент./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР