Руският президент Владимир Путин подписа закон, напълно забраняващ пропагандата на

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, напълно забраняващ пропагандата на
Коментари Харесай

Пълна забрана за ЛГБТ пропаганда в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа закон, изцяло забраняващ пропагандата на нетрадиционни полови връзки, промяна на пола и педофилия, съобщава ТАСС. Въведени са промени в Закона за информацията, осведомителните технологии и отбрана на информацията, както и в други документи.
Прочетете още
Съгласно новия закон подобна агитация към този момент е изцяло неразрешена в обществените мрежи, в медиите, филмите и рекламите.

Отделна наредба не разрешава разпространяването на такава информация измежду малолетни, до момента в който до момента възбраната се отнасяше единствено за материали за ЛГБТ общността. Предвижда се да се сътвори механизъм за отвод на достъп до информация, обвързвана с ЛГБТ, в платени уеб сайтове за малолетни, като ще се изискват специфични кодове или други дейности за влизане в такива уеб страници.

Руската федерална работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки ще бъде упълномощена да вписва уеб сайтове с агитация на нетрадиционни полови връзки, педофилия и промяна на пола в регистъра на неразрешените запаси, подлежащи на блокиране, както и да дефинира процедурата за наблюдаване в интернет за разкриване на такива уеб сайтове.

Забранява се също продажбата на артикули, в това число вносни, съдържащи информация, чието разпространяване води до административна или наказателна отговорност.

Наред с това различен закон, подписан от съветския президент, променя Кодекса за административните нарушавания, с цел да въведе административна отговорност за пропагандиране на нетрадиционни полови връзки измежду хора от всяка възраст, освен деца.

Александър Башкин, член на комисията по конституционно законодателство на Съвета на федерацията на Русия (горната камара на парламента), посочи, че преди този момент сходна агитация е била неразрешена единствено измежду малолетни, до момента в който сега забраната важи за хора от всяка възраст.

Законът влиза в действие от деня на обнародването му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР