Около 200 000 гласа се търгуват средно след 2021 г.,

...
Около 200 000 гласа се търгуват средно след 2021 г.,
Коментари Харесай

Филип Гунев: Около 200 000 гласа се търгуват средно на избори


Около 200 000 гласа се търгуват приблизително след 2021 година, това демонстрират анализите на АКФ. Това е спад с към 100 000 спрямо предходния интервал. Към 1000 са рисковите секции. В тях се следи държанието на гласоподавателите. Това съобщи някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев пред Нова. 

„ Много мъчно е да се спазят обещанията, които се дават по отношение на купения избор. Сигналите се разкриват мъчно, ГДБОП би трябвало да търси с изпревараща разследваща информация къде и по какъв начин се купуват гласове. Монтана обичайно е по-рисков район, там гласовете са по-евтини. Цените се трансформират ”, счита той. 
Прочетете още
Според него политически поръчки стоят зад пазаруването на гласове. „ Има си пазар, има предложение. Може самодейността да идва и от проведената престъпност. Машинният избор промени някои похвати. Не е наложително да има стройна организация, евентуално има схеми към компании - корпоративен следен избор. Това се случва нормално когато компанията е подвластна от публични поръчки или политическа благословия ”. 

По думите му Министерство на вътрешните работи е устроено да не е деполитизирано, тъй като министърът има директна политическа власт върху всички равнища в полицията. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР