Руският президент Владимир Путин подписа закон, налагащ данък от 10

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, налагащ данък от 10
Коментари Харесай

Путин подписа закон за еднократен данък от 10% върху свръхпечалбите на големите компании

Руският президент Владимир Путин подписа закон, налагащ налог от 10 % върху свръхпечалбите на колемите компании, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Документът е оповестен на формалния уебсайт за правна информация, поддържан от съветските управляващи.

Законът ще влезе в действие от 1 януари 2024 година. Данъкът би трябвало да бъде заплатен не по-късно от 28 януари 2024 година, ще се начислява във федералния бюджет и ще има ендократен темперамент. Очаква се да донесе приходи от 300 милиарда рубли.

Данък върху свръхпечалбата ще би трябвало да заплащат организации, чиято средноаритметична облага за 2021 и 2022 година надвишава 1 милиарда рубли.

Предвижда се сдруженията от редица категории да бъдат изключени от обсега на налога - дребни и междинни предприятия; организации, плащащи обединен селскостопански данък; съветски организации, основани след 1 януари 2021 година (с изключение на основаните след преструктуриране), задгранични организации, почнали активност в Русия посредством непрекъснати представителства след 1 януари 2021 година.

От обсега са изключени и компании от петролно-газовия бранш и добива на въглища. Както разясни по-рано министърът на финансите Антон Силуанов, за такива компании още през настоящата година са планувани спомагателни данъчни ограничения.

Руският президент през днешния ден подписа и закон, който разрешава на задгранични вложители от " вражески " страни да бъде неразрешено да държат дялове в огромни съветски компании и банки, съобщи Ройтерс.

Според РИА държавното управление ще създаде лист на съветските компании, обхванати от закона, в това число банки и компании със системично значение, с доходи, брой на чиновниците, активите или платените налози над избран размер.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР