Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта

...
Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта
Коментари Харесай

Путин обяви независимостта на Херсонска и Запорожка област

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, съобщи Ройтерс.

В двете украински области бяха проведоха референдуми за присъединение към Русия, като управляващите, сложени от Москва в двете области, обявиха, че болшинството от популацията на всяка една от тях е подкрепило влизането в състава на Руската федерация.

За да бъдат присъединени Херсонска и Запорожка област към Русия, по логиката на Кремъл, е належащо първо те да бъдат приети за самостоятелни субекти на интернационалното право.

Доказателство за това, че Кремъл разсъждава по този метод, е и формулировката на въпросите, която беше употребена по време на референдумите в двете области: „ Одобрявате ли региона да излезе от състава на Украйна, да се трансформира в самостоятелна страна и да влезе в състава на Руската федерация? “.

Именно по тази причина са нужни и указите, които е подписал съветският водач. С тяхното сключване Русия признава Херсонска и Запорожка област за самостоятелни страни. Тази условност е нужна, с цел да бъде готова почвата за церемонията в Кремъл, в границите на която се чака Русия да разгласи, че причислява четири украински области към своята територия.

На церемонията Москва ще подписа контракти за присъединение с Херсонска и Запорожка област, които с подписването на президентските укази Русия признава за самостоятелни страни. Останалите две области, с които на следващия ден се чака да бъдат подписани контракти за присъединение към Русия, Донецка и Луганска област, към този момент бяха приети от Москва за самостоятелни страни още преди нахлуването на съветските сили в Украйна.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР