Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който се прекратяват

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който се прекратяват
Коментари Харесай

Путин прекрати споразуменията за избягване на двойното данъчно облагане с неприятелските държави

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който се приключват споразуменията за отбягване на двойното данъчно облагане със страните, които Русия дефинира като " вражески ". Това излиза наяве от текста на документа, който е оповестен в съветския формален онлайн портал за правна информация, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Решението е признато " заради нуждата от незабавни ограничения " по отношение на враждебни дейности на някои страни, се показва в указа.

Мярката е препоръчана през март от две съветски министерства - на финансите и на външните работи.

Управляващите в Москва дефинират като " вражески " страните, които са наложили наказания на Русия заради военната й инвазия в Украйна, напомня Ройтерс.

" Черният " лист е основан в сходство с президентския декрет от 5 март 2022 година по отношение на краткотрайната процедура за осъществяване на отговорности към избрани задгранични кредитори. В него влизат Съединени американски щати и Канада, страните от Европейски Съюз, Англия и нейните владения, Украйна, редица други европейски страни, Япония, Южна Корея, Австралия и други страни и територии, подкрепили антируските наказания.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР