Руският президент Владимир Путин подписа спорния закон за масово разрушаване

...
Руският президент Владимир Путин подписа спорния закон за масово разрушаване
Коментари Харесай

Путин даде ход на събарянето на хрушчовките в Москва

Руският президент Владимир Путин подписа противоречивия закон за всеобщо разрушение на остарели жилищни здания в Москва и преместването на жителите им. Той влиза в действие неотложно, съобщи Българска национална телевизия.

Проектът провокира всеобщи митинги през май, само че беше гласуван от съветската Държавна дума на 14 юни и утвърден от Съвета на федерацията на 28 юни.

Разрушаването на над 4000 здания от руско време би трябвало да стартира от септември. Това ще наложи няколко хиляди московчани да бъдат преместени в други жилища.

Държавата дава обещание на хората жилища със същите размери в същия квартал, само че не на същата стойност.

На доктрина за разрушаването на постройка ще бъде належащо единодушието на болшинството от жителите й. В подобен случай те ще разполагат с 60 дни, с цел да се изнесат и няма да имат право да оспорват решението.

Московското кметство желае да подмени хиляди здания с високо строителство, позволяващо да бъдат настанени доста повече семейства в 12-милионната столица. Според критиците планът демонстрира неуважение на частната благосъстоятелност.

Наричани " хрушчовки ", защото са издигнати при ръководството на Никита Хрушчов в Съветския съюз през 50-те и 60-те години на предишния век, тези здания са емблематични за тогавашните московски покрайнини, които към този момент са горе-долу в центъра на Москва.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР