Руският президент Владимир Путин подписа поправката в пенсионното законодателство. Президентът

...
Руският президент Владимир Путин подписа поправката в пенсионното законодателство. Президентът
Коментари Харесай

Руският президент Путин подписа поправката в пенсионното законодателство

Руският президент Владимир Путин подписа поправката в пенсионното законодателство.
" Президентът Владимир Путин подписа Федералния закон за измененията в някои законодателни актове на Руската федерация по отношение на задачата и изплащането на пенсиите, признат от Държавната Дума на 27 септември 2018 година и утвърден от Съвета на федерацията на 3 октомври 2018 година “, заяви пресслужбата на президента на Русия.
Съветът на Федерацията утвърди в сряда на пленарното си съвещание пакет от закони за смяна на пенсионната система, предусещащ увеличение на възрастта за пенсиониране и наказателни наказания за безпричинно уволняване на лица в предпенсионна възраст. Законът открива нарастване на пенсионната възраст с пет години: от 60 до 65 години за мъжете, от 55 на 60 години за дамите. Гражданите с увреждания в Руската федерация, които са навършили надлежно 70 и 65 години, ще имат право на обществена пенсия за напреднала възраст. Сега такава пенсия се дължи на мъжете, които са навършили 65 години и на дамите, навършили 60 години.
На стадия на второто четене документът бе значително променен, с цел да отрази измененията, направени от Путин. Първоначално съветското държавно управление, което внесе законопроекта в долната камара, предложи да се увеличи възрастта за пенсиониране на дамите до 63 години, само че президентът предложи да се смъкна тази граница на 60 години. Също по този начин продължителността на службата, която дава право на ранно пенсиониране, се понижава от в началото оферти интервал от три години: за мъжете от плануваните 45 до 42 години, за дамите от 40 до 37 години. Друго изменение, признато от Държавната Дума, дава право на ранно пенсиониране за майки с доста деца според от броя на децата, които имат. Настоящите стандарти за приемане на пенсионна осигуровка също са непокътнати: ще бъдат изплащани на дамите, когато доближат 55-годишна възраст, на мъжете - 60. Предвидени са също ограничения за спомагателна поддръжка за тези, които са работили в селското стопанство 30 или повече години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР