Руският президент Владимир Путин подписа днес серия от новоприети от

...
Руският президент Владимир Путин подписа днес серия от новоприети от
Коментари Харесай

Путин подписа серия закони срещу американски социални мрежи, протести и журналисти

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден серия от новоприети от Народното събрание закони, които дават нови компетенции на управляващите да лимитират американските интернет колоси, да характеризират обособени персони като " задгранични сътрудници " и да постановат тежки санкции за откриване на персонални данни за чиновници на съветските служби за сигурност.

Законите вкарват също и нови ограничавания за организирането на протестни акции, с което приключва траял една година развой на конституционни промени, допускащ на 68-годишния Путин да остане на власт още два 6-годишни мандата , вместо да се отдръпна през 2024 година, както той бе правно длъжен да направи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Едно от конституционните нововъведения подсигурява на някогашни президенти доживотен имунитет от правосъдно гонене, което също даде мотив на анализатори да гадаят какви са неговите проекти в интервал, когато връзките на Москва със Запада са мощно обтегнати след отравянето на кремълския критик и опозиционер Алексей Навални.

Един от новите закони, подписани през днешния ден от президента, дава право на Русия да блокира или да лимитира достъпа до уеб сайтове, които " дискриминират " съветски медии . Това е съветският отговор на американски обществени мрежи, като Facebook, Туитър, ЮТюб и Google, някои от които започнаха да маркират с предизвестие вести от съветски медии, поставяйки им надпис " обвързвана с страната медия ". Русия остро осъди сходна процедура на Туитър.

Друг от новите закони постанова солени санкции на тези обществени мрежи, в случай че те не отстраняват навреме неразрешено наличие, което съгласно съветски депутати, представени от Ройтерс, е честа процедура на ЮТюб и Facebook. Тези санкции могат да доближат до 20 % от миналогодишния основан в Русия оборот на тези уеб сайтове, в случай че те не изпълнят искане за премахване на неразрешено от съветските управляващи наличие.

Законът, който не разрешава разгласяването на персонални данни на съветски чиновници от сферата на сигурността , е ориентиран против проверяващи публицисти, които употребяват изтекли в интернет данни и информация, с цел да наблюдават секрети интервенции. По този метод, да вземем за пример, бе разкрита самоличността на група секрети сътрудници на съветското контраразузнаване, които съветският опозиционер и критик на Кремъл Алексей Навални след това упрекна в опит да го отровят през август.

Друг от новите закони планува ефикасни затворнически присъди за клюка онлайн , както и възбрана антиправителствени митинги в Русия да бъдат финансирани от " задгранични сътрудници ". Той също по този начин разрешава обществени протестни акции да бъдат забранявани при изключителни обстановки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР