Руският президент Владимир Путин планира да се срещне в Турция

...
Руският президент Владимир Путин планира да се срещне в Турция
Коментари Харесай

Съветник на руския президент: Путин планира да се срещне с Ердоган в Турция

Руският президент Владимир Путин възнамерява да се срещне в Турция с президента Реджеп Тайип Ердоган. Това заяви съветникът на съветския президент Юрий Ушаков, представен от турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк и Интерфакс. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин възнамерява да посети Турция по покана на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, само че съответни дати към момента не са обсъждани, съобщи през вчерашния ден пред Интерфакс Юрий Ушаков.

Турският президент удостовери поканата си към нашия президент да посети Турция. Има проекти, само че съответни дати към момента не са обсъждани, сподели Ушаков в отговор на въпрос дали съветският президент има проекти да пътува до Турция.

Ердоган, който предишния месец бе избран отново за президент, се стреми да поддържа положителни връзки както с Москва, по този начин и с Киев от началото на спора в Украйна.

Турция отхвърли да се причисли към западните си съдружници в налагането на стопански наказания против Русия, само че в същото време доставя оръжие на Украйна и приканва за ценене на нейния суверенитет.

Анкара също по този начин оказа помощ за размяната на пандизчии, а през юли м. година с посредничествот6о на Турция и Организация на обединените нации бе контрактувана черноморската зърнена самодейност (за експорт на зърно от украински пристанища).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР